Längtans flöde av Alva Dahl är en otidsenlig nuskildring, en jordnära tankeflykt, ett sanningsdokument över ovissheten och den första bok som ges ut av Syster Enbär.

Efter en separation börjar textjaget i Längtans flöde överväga om hon har en klosterkallelse. Tecken och ledtrådar till tillvarons gåtor finner hon i löven, orden och tillfälligheterna – likt en som gått vilse och med sina sinnens hjälp sakta trevar sig ut ur skogen.

Boken är omsorgsfullt formgiven av Tomas Einarsson och trådbunden för att hålla i många år.

Alva Dahl
Längtans flöde
Utkommer 30 maj 2019
ISBN 978-91-519-1161-8.

Köp gärna boken hos silentiumskrifter.se eller i exempelvis någon av följande oberoende bokhandlar:

  • S:t Sigfrids boklåda, Berget, Rättvik
  • Uppsala Bokhandel, Uppsala
  • Arken, Uppsala & Lund
  • Hedengrens, Stockholm
  • Katolsk bokhandel, Stockholm
  • Rönnells antikvariat, Stockholm
  • Bokcaféet Porten, Visby
  • Bokrummet, Nya Slottet Bjärka-Säby, Sturefors

Boken finns även hos Bokus, men inte hos Adlibris. Förlaget avstår från att leverera till Adlibris eftersom deras affärsmodell bygger på att pressa priserna neråt, och kräver att leverantören går med på usla villkor. (Vi undviker även att göra våra egna bokinköp via Adlibris. Prispressen drabbar även författarna, som får lägre royaltyersättning när en bok säljs via Adlibris.)

Vill du beställa recensionsexemplar går det bra att kontakta förlaget direkt.

Ett annat sätt att få tag på boken och stödja förlaget är att lämna inköpsförslag hos närmaste bibliotek eller bokhandel.

Lyssna gärna på Signumpodden med John Sjögren om Längtans flöde och Efterföljelsens glädje.

Skrivet om Längtans flöde:

“Denna lilla prosalyriska skrift, utgiven på det egna förlaget Syster Enbär, är det bästa skönlitterära jag har läst i år. (…) Jag gissar att Längtans flöde kommer att bli en klassiker, men en smal klassiker, en sådan där pärla som man både vill bevara för sig själv och berätta för alla om. Hur som är den ‘måsteläsning’ för alla som bryr sig om tro och kärlek och kvinnlighet.” (Josefin Holmström, SvD)

“… något av det mest genuint engagerande jag läst på länge” (Hanna Johansson, Expressen)

“Med en lyhörd träffsäkerhet punkterar hon vardagslivets fernissa, och skapar enradingar som stannar kvar. Det är en vacker och precis bok, att läsas av såväl troende som agnostiker.”  (Rebecca Kjellberg, BTJ)

“Att läsa Längtans flöde är en stilla glädje som det inte finns något skäl att förvägra sig.” (Hillevi Norburg, Signum)

“Framför allt är språket mästerligt … Hos Alva Dahl hittar jag ett sätt att tala om kallelse som jag nog inte sett någon annanstans.” (Maja Ekström, Sändaren)

“En rik och klok tankebok som bör läsas av alla som rids av existentiella grubbel.” (Instagramkontot Depressive Realism.)

“Hon har strött ut frön för läsaren att idissla tills de öppnar sig – eller spottas ut.” (Robert Myhreld, Dagens bok)